Luuk Wilmering - The Importance of Wandering

Gepubliceerd op 6 februari 2020 om 09:33


Foto: Luuk Wilmering

Het werk van Luuk Wilmering omvat onder meer collageseries, ingekleurde foto’s, schilderijen en kunstenaarsboeken. Het leeuwendeel hiervan bevindt zich op het grensgebied van fotografie en schilderkunst. Wilmering interesseert zich in vragen over hoe wij de wereld vastleggen in afbeeldingen, schaalmodellen, registers en tabellen, hoe wij de werkelijkheid telkens ordenen om er een overzichtelijk beeld van te krijgen en wat de rol van fotografie daarin is. Ook vraagt hij zich af welke betekenis we fotografie toedichten. Fotografie is immers altijd onderhevig aan manipulatie om beeldvorming te beïnvloeden. Wilmering werkt daarom vanuit gepubliceerd beeldmateriaal en gaat het liefst projectmatig te werk.

Tijdens de Week van het Kunstenaarsboek in 2018 presenteerde Wilmering prachtige werken tijdens de tentoonstelling het Boek der Natuur in CBK, waaronder Champions uit 2013/2014. Wilmering is weer terug in Groningen en overtreft zichzelf met het project In the mountains (or: The importance of wandering). In dit project verkent hij de grenzen tussen ‘dwalen' en 'verdwalen'. Een ‘niemandsland’ waarin je je eigen opvattingen kunt heroverwegen en nieuwe inzichten kunt opdoen. In the mountains is een fictieve reis waarin er een spel wordt gespeeld met fantasie versus realiteit, met hoop en troost versus pragmatisme. Het is een reis zonder doel of bestemming.

In Kunstruimte Galerie Blok C toont Wilmering t/m 22 februari panoramische collages, unieke kunstenaarsboeken, diorama’s, schilderijen en objecten. Op Kunstspot staat een goed artikel van Ruby Vos hierover. Een flyer met een uitgebreide tekst van Katalin Herzog is ter plaatse beschikbaar.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.