be here - herman de vries / programma

herman de vries, 15 mei 2021 (foto: Agnes Scholte)

Foto: susanne de vries (11 juli 2021)

Beeldend kunstenaar herman de vries wordt 11 juli 2021 90 jaar en dat wordt door Stichting ARTisBOOK en Galerie Block C gevierd met de manifestatie be here. Deze manifestatie wordt in Groningen van 5 juni tot en met 17 juli 2021 gehouden en in nauwe samenwerking met de vries voorbereid.

Naast een tentoonstelling van zijn werk in de ruimtes van Galerie Block C en van Stichting ARTisBOOK worden gelijktijdig in de publieke ruimte op een bijna vanzelfsprekende manier teksten van de vries de stad in gesmokkeld en onder de aandacht van inwoners van Groningen gebracht.

Het buitenprogramma:
• Op diverse wijze worden teksten aangebracht op bankjes, muren, straten, posters en vlaggen.
• Zaterdag 10 juli worden op de markt bij Zwervers fruit groente en fruit verkocht in zakjes met teksten van de vries. Dit zijn teksten als smell, hear, taste, ruiken, horen, voelen, proeven.
• Uit de kauwgumballen apparaten in de stad komen in deze periode werken van en gerelateerd aan de vries.
• het statement my poetry is the world van de vries heeft de vorm van een gedicht en vertaald in 88 verschillende talen. Nog steeds komen er nieuwe talen bij. Tijdens be here wordt dit gedicht in verschillende talen overal in de stad zichtbaar achter ramen.
my poetry is the world wordt ‘uitgewaaierd’ over het Groninger landschap.
• Drie niet eerder vertoonde documentaires, uit het archief van de vries worden in de buitenlucht getoond op vrijdag 9 juli van 14:00 - 20:30 uur bij tuinvereniging Tuinwijck.
the guerrilla art group, een team van kunstenaars en kunsthistorici, gaan op zoek naar manieren om teksten van herman de vries te verspreiden en te vertalen naar werken in de openbare ruimte.
Sigita ┼Żurauskait─Ś, componist, dirigent en zangeres uit Litouwen vertaalt voor be here werk van de vries naar muziek.
• Workshops voor kinderen: voor jullie voeten. Verkenningstocht door de parken van Groningen.
• Deelname aan het Poëziefestival Dichters in de Prinsentuin in de Hortus Botanicus in Haren op zaterdag 10 juli en zondag 11 juli.
• Finissage op zaterdag 17 juli met veel activiteiten.

Volg ons voor updates op Facebook: stichting artisbook of op Instagram: @stichtingartisbook.

Klik hieronder voor de volgende onderwerpen: