herman de vries - my poetry is the world

Het gedicht my poetry is the world van herman de vries is voor de manifestatie be here op A3 geprint in 20 verschillende talen, waaronder het Gronings. Heb je een raam aan de straatzijde op de begane grond, kom dan een poster halen bij ARTisBOOK, Westerhavenstraat 14 in jouw (favoriete) taal. We ontvangen van jou graag een foto voor social media en voor de vries.

bron: my poetry is the world - herman de vries, eschenau 2020

de vries kent aan de natuur en aan de wereld om hem heen poëzie toe. Dit heeft hij in het gedicht my poetry is the world uit 1972 geformuleerd. Voor de vries is de wereld, en met name de natuur één groot gedicht. De natuur is kunst. Hij wijst ons met zijn werken op het bijzondere in het alledaagse en laat daarmee de schoonheid en diversiteit van de wereld ervaren. Hij voegt niets toe: "ik ga uit van dingen uit de werkelijkheid, ik wil ze hebben zoals ze zijn."

my poetry is the world is geschreven in 1972 en is voor het eerst gepubliceerd in tentoonstellingscatalogus Kijkijk 73. Expositie van Nederlandse visuele poëzie (Galerie De Vaart Hilversum, 1973) en daarna in vele andere publicaties en catalogi. De tekst is in 88 talen vertaald en gepubliceerd in my poetry is the world (Eschenau 2020).


De gesproken tekst is opgenomen door Rainer Pließ voor Master Peace Records, Sulzheim (november 2004) en toegevoegd aan herman de vries : les livres et les publications; catalogue raisonné (Centre des livres d'artistes : Saint-Yrieix-la-Perche, 2005).

Stichting ARTisBOOK
Galerie Block C