AAN TAFEL MET DE VERZAMELAAR


Luuk Wilmering, uitgave interview (2004)


Wat het project AAN TAFEL zo interessant maakt is dat je als bezoeker de mogelijkheid hebt het kunstenaarsboek in te zien. In musea worden kunstenaarsboeken vaak getoond in een vitrine en dat zal (voor een deel) niet anders zijn tijdens de week van het kunstenaarsboek. Het behouden van de collectie is in deze manier van tentoonstellen van belang. 

Vier verzamelaars stellen hun huis, of atelier, beschikbaar tijdens de WKB18 om je als bezoeker een indruk te geven wat een kunstenaarsboek is en kan zijn. Kie Ellens, David Stroband, Marinus Augustijn en Wim Bosch zijn alle vier verzamelaars van kunstenaarsboeken, maar wat betekent het voor hen afzonderlijk om verzamelaar te zijn? Waar de verscheidenheid aan collectie de moeite waard om bij ze allemaal langs te gaan, zijn de verschillende verhalen wellicht het meest interessant. De verzamelaars met wie ik in gesprek ben geweest tonen je tijdens de WKB18 graag de verscheidenheid in hun collectie, hebben vooraf bedacht wat ze laten zien, maar als bezoeker ben je vrij om actief deel te nemen in het gesprek.


Gisanne Hendriks is namens ARTisBOOK gaan praten met de verzamelaars om voor de bezoekers van WKB18 uit te zoeken wat voor verzamelaars ze zijn en wat je kunt verwachten als je bij hun AAN TAFEL schuift.