Speciale editiesESSAYBUNDEL

Zes verschillende auteurs schreven een essay bij de tentoonstellingen in Academie Minerva, Galerie Block C, het CBK, Universiteitsbibliotheek en bij het symposium ARTisBOOK. De essays zijn apart gebonden en gedrukt, tezamen vormen ze een bundel die nog steeds verkrijgbaar is in de ARTisBOOKshop (Antiquariaat Berger en de Vries). De bundel is gedrukt in een beperkte oplage van 200 exemplaren.

  1. Ulises Carrión als pionier van het kunstenaarsboek door Huib van Antwerpen. Tentoonstelling: Dear reader. Don’t read. Het boek als kunstwerk in de UB Groningen, curatoren Nina Knaack en Huib van Antwerpen.

  2. Conceptuele kunstenaarsboeken uit de collectie van de UB door Hester Hazenberg. Tentoonstelling: Het boek als kunstwerk in de UB, curator Hester Hazenberg.

  3. De twinkeling van Fluxus door Barthold Boksem. Tentoonstelling: Provo! Fluxus! Verzet! bij Academie Minerva, curator Barthold Boksem.

  4. oplage 0 door Cees de Boer. Tentoonstelling: oplage 0 herman de vries in kunstruimte Galerie Block C, curator Marinus Augustijn.

  5. HET BOEKWERK ALS KUNST, KUNST ALS VORM VAN BEWUST ZIJN kunstenaarsboeken herman de vries 1967-2016 door Henk Woudsma. Tentoonstelling: Het boek der Natuur in het CBK Groningen, curator Henk Woudsma.

  6. Het kunstenaarsboek en zijn potentie als luchtkasteel door Floor van Luijk. Symposium ARTisBOOK in de UB, 19 oktober 2018.

GESCHENK KUNSTENAARSBOEK:BOEK XIII

 

In opdracht van stichting ARTisBOOK heeft kunstenaar Jan van der Til het geschenk gemaakt voor de Week van het KunstenaarsBoek: Boek XIII. Dit is een bijzonder kunstenaarsboek, in een oplage van 1000 exemplaren. Het beeldmerk van de Week van het KunstenaarsBoek, ontworpen door Pieter Augustijn, is het uitgangspunt voor het ontwerp van Van der Til. Bij aankoop van een kunstenaarsboek kreeg men Boek XIII cadeau. Het geschenk is nog steeds los te koop voor 4 euro per stuk.

De nummers 1 t/m 10, de 10-tallen, 100-tallen en nummer 1000 zijn een speciale sponsoreditie. Deze verzamelexemplaren zijn gesigneerd door Jan van der Til. Met de aankoop hiervan sponsort u Stichting ARTisBOOK (50 euro voor de nummer 1 en nummer 1000 en 25 euro voor de nummers 2 t/m 9, de 10-tallen en de 100-tallen). Alle exemplaren zijn genummerd. Voor meer informatie: info@artisbook.nl.

COLLECTOR'S ITEM: EEN BLADZIJDE OMSLAAN

Beeldend kunstenaar Kie Ellens heeft voor WKB een bijna drie-en-een-halve meter lang kunstenaarsboek ontwikkeld dat bestaat uit meerdere pagina’s die op verschillende locaties verzameld kunnen worden. Een kunstenaarsboek over kunstenaarsboeken van bijna drie-en-een-halve meter. Op vrijwel alle locaties van de Week van het KunstenaarsBoek 2018 liggen losse pagina's en full color afbeeldingen voor je klaar. Met deze afbeeldingen, die stickers zijn, kun je alle pagina's met elkaar verbinden.

Het volledige kunstenaarsboek is nog steeds verkrijgbaar bij stichting ARTisBOOK: info@artisbook.nl.