ARTisBOOK symposium 
In het kader van de Week van het Kunstenaarsboek vindt op vrijdag 19 oktober het ARTisBOOK symposium plaats in de Universiteitsbibliotheek Binnenstad in Groningen. Zes onderzoekers/publicisten en kunstenaars belichten het kunstenaarsboek van verschillende kanten. Op het symposium tonen zij de rijkdom en de reikwijdte van het kunstenaarsboek.

De Week van het Kunstenaarsboek wordt 13-20 oktober in de stad Groningen gehouden. Het symposium is georganiseerd door de jonge stichting ARTisBOOK i.s.m. de Universiteitsbibliotheek Groningen. Behalve een terugblik naar de bloeiperiode van de jaren 1960-1970 zal op het symposium ook de huidige relevantie van het kunstenaarsboek voor het voetlicht worden gebracht. Zo gaan de onderzoekers/publicisten in op de manier waarop kunstenaars zich tegenwoordig via het boek verhouden tot de wetenschap en vertellen zij over de functie van het boek in het door internet gedomineerde medialandschap. Digitale media bieden nieuwe, aantrekkelijke mogelijkheden, juist omdat het papieren boek zich als een traag medium laat kennen. Tot slot krijgen kunstenaars het woord: zij lichten hun eigen praktijk toe en hun omgang met het kunstenaarsboek.

MMV Tineke Reijnders • Harry Ruhé • Silvio Lorusso (spreektaal: Engels) • Elisabeth TonnardKoen Taselaar • Cees de Boer

Locatie Jantina Tammeszaal (4e verdieping) Universiteitsbibliotheek Binnenstad, Broerstraat 4, 9712 CP Groningen, Meer informatie: https://www.rug.nl/library/heritage/artistsbooks/

Bron: aankondiging in Metropolis M (15 oktober 2018)