be here - herman de vries

herman de vries, 15 mei 2021 (foto: Agnes Scholte)

Beeldend kunstenaar herman de vries wordt 11 juli 2021 90 jaar en dat wordt door Stichting ARTisBOOK en Galerie Block C gevierd met de manifestatie be here. Deze manifestatie wordt in Groningen van 5 juni tot en met 17 juli 2021 gehouden en in nauwe samenwerking met de vries voorbereid.

Naast een tentoonstelling van zijn werk in de ruimtes van Galerie Block C en van Stichting ARTisBOOK worden gelijktijdig in de publieke ruimte op een bijna vanzelfsprekende manier teksten van de vries de stad in gesmokkeld en onder de aandacht van inwoners van Groningen gebracht.

Een greep uit het buitenprogramma:
• Op diverse wijze worden teksten aangebracht op muren, straten, posters en vlaggen.
• Zaterdag 10 juli worden op de markt groente en fruit verkocht in zakjes met teksten van de vries. Dit zijn teksten als smell, hear, taste, ruiken, horen, voelen, proeven.
• Uit de kauwgumballen apparaten in de stad komen in deze periode werken van en gerelateerd aan de vries.
• het statement my poetry is the world van de vries heeft de vorm van een gedicht: Dit gedicht is inmiddels vertaald in 88 verschillende talen. Nog steeds komen er nieuwe talen bij. Tijdens be here wordt dit gedicht zichtbaar achter ramen overal in de stad en in verschillende talen.
my poetry is the world wordt ‘uitgewaaierd’ over het Groninger landschap.
• Vijf niet eerder vertoonde documentaires, uit het archief van de vries worden in de buitenlucht getoond, o.a. bij tuinvereniging Tuinwijck.
Sigita Žurauskaitė, componist, dirigent en zangeres uit Litouwen vertaalt voor be here werk van de vries naar muziek.
• meer in ontwikkeling!

Volg ons voor updates op Facebook: stichting artisbook of op Instagram: @stichtingartisbook.

Klik hieronder voor de volgende onderwerpen:

Dit project wordt ondersteund door: